Ciasto z kremem

Większość ludzi na świecie lubi słodycze w różnej postaci. Najlepsze są takie zrobione samemu i oczywiście bardzo słodkie! Jedzone są najczęściej bez okazji albo jako deser po obiedzie. W związku z tym, że istnieją różne rodzaje słodyczy, każdy znajdzie coś dla siebie. Natomiast nie znam osoby, która odmówiłaby ciasta z kremem. Wiele ludzi boi się piec samemu, nie jest do tego potrzebny szczególny talent, wystarczy dobry przepis i trochę czasu.

Jeżeli chcemy upiec coś dla rodziny, a nie robimy tego na co dzień warto przepis wypróbować wcześniej żeby przed samą uroczystością już się nie martwić, że coś nie wyjdzie. Przepisy na ciasta z kremem są różne, najlepiej smakują jednak te połączone ze słodkim kremem z odrobiną kwaskowatości, która przełamie mdły smak. Delikatny krem połączony z puszystym ciastem? Pycha! Warto stworzyć coś takiego samemu. Jednym z problemów osób, które dopiero zaczynają piec, są proporcje kremu. Często robią go za dużo i po prostu wyrzucają. Nie jest to ekonomiczne wyjście nie tylko ze względu na pieniądze wyrzucone do kosza, ale również poświęconego czasu osoby, która stworzyła krem. Warto jednak pomyśleć jak go zużyć. Może piekąc dodatkowo muffinki, które nie zajmują wiele czasu a udekorowane kremem na pewno będą smaczne i pomogą nam zużyć nadmiar?

Jeśli na obiedzie mają pojawić się dzieci świetnym wyjściem będzie zabarwienie kremu barwnikami spożywczymi i zrobienie wzorków, albo wielokolorowych stożków z kremu. Udekuruje to stół a na pewno sprawi, że dzieci będą chętniej jadły i przy okazji dobrze się bawiły. W takim kolorowym deserze możemy przemycić również warzywa np. piekąc marchewkowe babeczki.

Aleksander Autor

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *